Siniša Milić izjavio da oni koji blokiraju izbor novog Savjeta ministara BiH rade protiv opstanka te institucije.

Član Glavnog odbora SNSD Siniša Milić izjavio je danas Srni da oni koji blokiraju izbor novog Savjeta ministara BiH i opstruišu izbornu volju građana, rade protiv demokratije i opstanka te institucije.

Milić ističe da Savjet ministara u tehničkom mandatu, deset mjeseci nakon izbora, više nema nikakav legitimitet, a negativne posljedice blokade izbora novog Savjeta osjećaju svi u BiH.

– Tehnički mandat ne može biti supstitucija za izbornu volju građana. Ako BiH može deset mjeseci, a neki očigledno smatraju da to treba da traje i duže, biti bez legitimnog Savjeta ministara, neko će opravdano postaviti pitanje da li nam je uopšte potreban taj izborni nivo i taj organ vlasti –  rekao je Milić.

On je dodao da oni koji opstruišu izbornu volju građana time što pokušavaju da je modeliraju ili ponište raznim neprihvatljivim političkim zahtjevima, poput članstva u NATO, rade protiv demokratije, ali i protiv opstanka tih institucija.

– Time se šalju loše političke poruke, a politička stabilnost nam je potrebna ako želimo da unapređujemo ekonomiju i zaustavimo odlazak mladih, za šta se svi, barem, deklarativno zalažu. Zato se nadam da će prevladati razum i da će novi predsjedavajući Savjeta ministara BiH ipak biti imenovan na narednoj sjednici Predsjedništva BiH – rekao je Milić.

 

Izvor: (SrpskaInfo)

 

 

Pin It
Print Friendly, PDF & Email