Novih 90 osoba zaposleno u obrazovanju mimo konkursne procedure, na osnovu ugovora o privremenim i povremenim poslovima

Vlada Brčko distrikta Bosne i Hercegovine usvojila je Prijedlog odluke o davanju suglasnosti za angažiranje devedeset osoba (nastavnika, stručnih suradnika i suradnika u nastavi) za potrebe Odjela za obrazovanje.

Radio se, naravno, o angažmanu po Ugovoru o privremenim o povremenim poslovima. Ili u prevodu, stranke na vlasti brijaju koga će zaposliti mimo bilo kakvih procedura.

Šef Odjela za obrazovanje Senad Osmanović kazao je da se školska godina dočekuje s osiguranim kadrovima i svim nastavnim sredstvima koji su neophodni za početak školske godine, priopćeno je iz Vlade Distrikta.

-U međuvremenu su se dogodile određene potrebe u smislu odlaska pojedinih nastavnika na bolovanje i zbog toga se pojavila potreba za angažiranjem osoba. Odjel za obrazovanje najavljuje i natječaj početkom rujna tako da ovu školsku godinu dočekujemo s osiguranim kadrovima i svim nastavnim sredstvima koji su neophodni za početak školske godine – kazao je Osmanović.

   Takve izjave pokušavaju prikriti žalosnu činjenicu da se u Brčko Distriktu BiH zapošljavanje ne vrši na osnovu konkursa, nego isključivo putem angažovanja stranačkog kadra, sa “friškom” diplomom nekog od privatnih univerziteta, putem ugovora o privremenim i povremenim poslovima.

 

O.P.L.

 

 

Pin It
Print Friendly, PDF & Email