Obećao si Gradonačelniče: Vrtić u brčanskom naselju Ilićka nije otvoren do sredine 2019.

Još krajem 2017. godine tadašnji ministar finansija Republike Srpske, Zoran Tegeltija i aktuelni gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, Siniša Milić potpisali su sporazum o izgradnji dječjeg vrtića u brčanskom naselju Ilićka.

Za implementaciju pomenutog projekta Vlada Republike Srbije izdvojila je pola miliona eura, a gradonačelnik Milić je tom prilikom najavio skori početak gradnje vrtića “nakon što Distrikt dobije potrebne dozvole za gradnju”.

Na dan postavljanja kamena temeljca za vrtić u Ilićki 02.10.2018. godine, prvi čovjek Distrikta Brčko izjavio je da se nada da će do sredine 2019. godine obdanište biti stavljeno u funkciju:

Nedostajaće manji dio sredstava koje ćemo mi budžetirati za vanjsko uređenje, ali nadam se da ćemo sredinom naredne godine ovo obdanište staviti u funkciju. Republika Srbija je ova sredstva donirala, a objekte će koristiti svi građani. Ovo su javni objekti.

Međutim, pored toga što je polovinom maja 2019. godine Milić obavijestio javnost da je “građevinski dio radova, kada je u pitanju obdanište u Ilićki završen, a izvođač radova na vrijeme i dosta kvalitetno obavio svoj dio posla”, za razliku od prvobitne najave, tom prilikom dodao je i da će “objekat za potpunu upotrebu biti spreman, zavisno od zakonskih procedura, u najgorem slučaju do početka 2020 godine, ako ne i prije”.

Iako je mjesec avgust na izmaku, 365 djece u Brčkom, kako se navodi, još uvijek pored ostalog čeka da novi vrtić u naselju Ilićka bude stavljen u funkciju.

Ovim Istinomjer prvobitno obećanje gradonačelnika Distrikta Brčko, Siniše Milića u vezi stavljanja pomenutog objekta u funkciju do sredine 2019. godine ocjenjuje neispunjenim, te ćemo pratiti da li će novi rok za otvaranje vrtića u Ilićki biti ispoštovan.

 

(Istinomjer.ba)

 

 

Pin It
Print Friendly, PDF & Email