Umjesto da osude ustaški pozdrav traže procesuiranje medija

Ne samo da je na sceni pokušaj revizije istorije, tako što se falsifikuju podaci o doprinosu antifašističkoj borbi na prostorima bivše  Jugoslavije, već se u nekim slučajevima pokušava zabraniti medijima da objavljuju vijesti koje na argumentovan način prikazuju događaje iz Drugog svjetskog rata.

Tako bi se, u najkraćem, moglo okvalifikovati reagovanje jedne brčanske političke partije koja je, umjesto da osudi administratora  koji je na  profilu jedne MZ objavio ustaški pozdrav „Za dom spremni“,  napala medije  koji su takvu informaciju prenijeli.

Takvo reagovanje ne samo da  ugrožava slobodu izražavanja medija, već predstavlja direktan atak na  vrijednosti antifašističke borbe, time što se izvješavanje medija pokušava dovesti u istu  ravan kao isticanje fašističkih simbola.

Pozivamo sve političke aktere u Brčkom da se ponašaju maksimalno odgovorno a istražne organe da ne podliježu pritiscima, već da  u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima sankcionisu svaki pokušaj veličanja fašizma i na taj način izazivanja vjerske i nacionalne mržnje i netrpeljivosti'', navedeno je u saopštenju za javnost Opštinskog odbora SNSD-a u Brčkom.

 

 

Veza:

Pozivamo Tužilaštvo da istraži medijsko potpirivanje vjerske mržnje

Pin It
Print Friendly, PDF & Email