Milić: Licemjerno je što Bosić proziva SNSD za procese u kojima je SDS učestvovao više od 10 godina

Član Opštinskog odbora SNSD-a Brčko Siniša Milić izjavio je  Srni da mu je veoma žao što predsjednik brčanskog SDS-a Mladen Bosić nastavlja da vodi politiku koja je i dovela da razlaza između dvije najjače srpske političke partije u Distriktu.

Milić je, reagujuću na nastup Bosića sinoć na televiziji “Hit” i optužbe koje je tim povodom iznio na njegov račun, istakao da je licemjerno što proziva SNSD za procese u kojima je SDS učestvovao više od 10 godina.

“Najveći i najvažniji dio resora izvršne vlasti u Distriktu, u ime Srba, uvijek je bio u rukama SDS-a. Preporučujući ovakav SDS biračima u Brčkom, Bosić u stvari, preporučuje nastavak svega onog što je loše i što i sam kritikuje”, rekao je Milić, koji je i gradonačelnik Brčko distrikta.

Milić je istakao da bi Bosić danas, da su bivši članovi SDS-a ostali u toj stranci, vjerovatno, sa istim žarom uvjeravao birače da je riječ o najboljim, najsposobnijim i najviđenijim Srbima, kao što ih sada kritikuje.

“A, kako, zaista, izgleda to kada SDS upravlja procesima, najbolje se moglo vidjeti u Brčkom u posljednjih 10 godina ili na nivou BiH gdje SDS i dalje, potpuno nelegitimno, vrši vlast u ime Srba koji su mu uskratili povjerenje na izborima. Pitam se u čije ime su oni tamo, ako ne isključivo za svoje interese”, rekao je Milić.

On je naglasio i da su za stanje u lokalnom SDS-u odgovorni oni koji se u ime ove stranke preporučuju građanima.

“Time što je svoj mandat povjerenika za SDS u Brčkom preveo u redovan mandat predsjednika Opštinskog odbora, Bosić je samo priznao da razlozi za uvođenje vanrednog stanja u toj stranci i dalje traju. Ako niste u stanju da pometete ispred svog dvorišta, kako ćete onda stanje u Srpskoj i distriktu mijenjati nabolje?”, upitao je Milić.

On je rekao da je sa Bosićem, ipak, saglasan u tome da su politički odnosi i način funkcionisanja vlasti u distriktu identični onim na nivou BiH.

“Iz tog razloga, SNSD je na nivou BiH, kao i u distriktu, insistirao na saradnji predstavnika dvije najjače srpske stranke, što je SDS, nažalost odbio, i u Sarajevu i u Brčkom. Uprkos svemu, nadam se da je ta saradnja i dalje moguća i učiniću sve da do toga dođe u distriktu, u interesu naroda, ali za tako nešto je potrebna i volja SDS-a, koji je za sada, nažalost, nema”, zaključio je Milić.

 

Izvor: /SRNA/

 

 

Pin It
Print Friendly, PDF & Email