Stvoriti široku koaliciju za borbu protiv kriminala i korupcije u Brčko Distriktu

Nakon održane izborne konferencije na kojoj je proteklog vikenda izabrano novo rukovodstvo Opštinskog i Nadzornog odbora, Esad Atić novoizabrani predsjednik  Socijaldemokratske partije, Organizacije za Brčko distrikt je najavio izbor novog  Predsjedništva organizacije, konsolidaciju i izbor novih organa u osnovnim organizacijama stranke u Brčko Distriktu.

„Brčanski SDP će vrlo brzo započeti razgovore sa lijevo orijentisanim političkim subjektima i strankama centra u Brčko Distriktu, kako bi eventualno dogovorili zajednički nastup na predstojećim lokalnim izborima što će sigurno obezbijediti širu podršku javnosti i izbor četiri do pet poslanika koji bi bili nezaobilazan faktor za formiranje nove vlasti u Distriktu” kazao je Esad Atić, novoizabrani predsjednik SDP-a u Distriktu.

On je dodao da SDP u Brčko distriktu ima stabilnu biračku bazu koja će uz novi politički zamah ove stranke vratiti Socijaldemokratsku partiju na ono mjesto koje joj i pripada, a to je da bude nosilac pozitivnih procesa u Brčko distriktu.

 

Politička opredjeljenja i prioriteti ove stranke u narednom periodu su zacrtani Programom SDP-a, prije svega kroz borbu protiv korupcije, socijalni program vraćanja  običnom čovjeku, zaustavljanje neracionalnog trošenja budžetskih sredstava i dodjele grantova te odstranjivanje političkog uticaja kod zapošljavanja ističu u ovoj stranci.

Nakon konsolidovanja  stranke na svim nivoima vrlo brzo će započeti konkretne  aktivnosti SDP-a u Brčko Distriktu na realizaciji pomenutih programskih  ciljeva.

 

Izvor: RBDBiH

 

 

Pin It
Print Friendly, PDF & Email