Neka se zna ko je Gazda u Distriktu: Vlada usvojila, ne prijedlog Gradonačelnika, dopune Zakona o fiskalnim sistemima

Vlada Brčko Distrikta je na današnjoj vanrednoj sjednici, na prijedlog gradonačelnika Siniše Milića, po hitnoj proceduri, usvojila dopune Zakona o fiskalnim sistemima, a zakon je upućen u skupštinsku proceduru.

„Nadam se da će Skupština podržati ove dopune zakona budući da se samo u jednoj tački reguliše pitanje odlaganja fiskalizacije za advokatsku djelatnost kao odgovor na situaciju koja već nekoliko mjeseci opterećuje rad pravosuđa i policije“, istakao je gradonačelnik Brčkog.

Milić je dodao da ove dopune ne znače izuzimanje advokature iz sistema fiskalizacije, nego odlaganje njenog uvrštavanja, kako bi se premostio trenutni kolaps.

„Ne ulazeći u suštinu i opravdanost zahtjeva advokata, naša je odgovornost da ovu novonastalu situaciju prevaziđemo odlaganjem procesa fiskalizacije za advokate na godinu dana, kada će se sagledati sve okolnosti u vezi sa izuzimanjem ove profesije iz procesa fiskalizacije“, rekao je Milić.

Milić je rekao da je ovo trenutno jedino rješenje s obzirom da je preko 800 predmeta na čekanju, te da su nedavno bile blokirane i akcije policijske Policije Brčko Distrikta.

 

Izvor: RBDBiH

 

 

Pin It
Print Friendly, PDF & Email