Izmijeniti Krivični zakon kako bi se lakše sankcionisali kriminal i korupcija u Brčko Distriktu

Opštinski odbor Srpske demokratske stranke održao je konferenciju za novinare, na kojoj je iznio da će u narednom periodu djelovatu u smjeru promjene Krivičnog zakona Brčko distrikta, izmjena u zdravstvu, te doprinošenja transparentnosti politike zapošljavanja.

Predsjednik OO SDS Mladen Bosić je rekao da će SDS u Brčkom pokrenuti skupštinsku inicijativu za izmjenu i dopunu Krivičnog zakona u domenu izborne korupcije.

On je istakao da će, iako je to djelo i u trenutnom zakonu definisano, SDS tražiti da to bude eksplicitnije, kako bi se stvorili bolji uslovi za borbu protiv korupcije.

„Između ostalog zahtjevamo da te promjene obuhvataju i da nije moguće presudu za takva krivična djela pretvoriti iz zatvorske u novčanu kaznu, nego da to bude isključivo zatvorska kazna, a da ta kazna bude od tri mjeseca do tri godine“, rekao je Bosić.

Konferenciji za novinare je prisustvovala i poslanik u brčanskoj Skupštini Lidija Ljubojević, koja je istakla da će ova stranka raditi i na nacrtu Zakona o radu, sa fokusom na probleme roditelja čija su djeca oboljela od malignih bolesti.

„Želimo da izmjenom ovih članova omogućimo da roditelji budu uz svoje dijete do kraja liječenja, a da njihova plata ne bude smanjena“, istakla je Ljubojević.

Ovim aktivnostima Srpske demokratske stranke, dodaće se i i inicijativa za izmjenu zakonske materije koja reguliše zapošljavanje.

Poslanik SDS – a Milan Purić istakao je da se mora stati u kraj nekorektnom zapošljavanju u javnim institucijama.

„Na radna mjesta se ne biraju sposobni nego podobni i to je pogubna perspektiva“, naglasio je Purić.

 

Izor: RBDBiH

Pin It
Print Friendly, PDF & Email