"PONUDIĆEMO PREDLOG TRASE AUTO-PUTA KOJA ĆE IĆI KROZ BRČKO"

Gradonačelnik Brčkog Siniša Milić rekao je da očekuje uskoro nastavak razgovora sa Javnim preduzećem "Putevi Republike Srpske" u vezi sa izgradnjom auto-puta Beograd-Banjaluka, a koji su još ranije vođeni radi definisanja kontakt tački.

On je napomenuo da je u toku izrada prostornog plana Distrikta u koji će biti uvrštena trasa auto-puta Beograd-Banjaluka.

- Mi ćemo sa lokalnog nivoa ponuditi jedan do dva prijedloga trase auto-puta koja će ići kroz Brčko, vodeći računa, prije svega, o ekonomskim i demografskim kriterijumima - istakao je Milić.

On je rekao da će se razmotriti mogućnost da se trasa spoji sa obilaznicom u Brčkom, ali da su zato male šanse jer su konfiguracija terena, kao i tehnička rješenja na obilaznici takva da bi to zahtjevalo izdvajanje značajnih novčanih sredstava za prilagođavanje te saobraćajnice projektu auto-puta.

-Međutim, ako bi ekonomska računica pokazala da je to, ipak, isplativije, odnosno da je moguće proširiti tu saobraćajnicu i dovesti je na nivo auto-puta, onda ne treba bježati ni od takvog rješenja - rekao je Milić.

 

Izvor: blic.rs

 

 

Pin It
Print Friendly, PDF & Email