Kome je u interesu blokada rada pravosuđa i stavljanje pod kontrolu Kancelarije za prevenciju korupcije?

Informacija da su bošnjački poslanici oborili Zakon o dopuni  zakona o fiskalnim sistemima, kojim bi se deblokirao rad pravosuđa u distriktu Brčko, zato što bošnjački kadar nije imenovan za vd direktora Kancelarije za prevenciju korupcije, je vrlo uznemirujuća, izjavio je gradonačelnik Brčkog Siniša Milić.

On je reagujući na izjave poslanika SDA, kojima se usvajanje dopuna Zakona o fiskalnim sistemima uslovljava imenovanjem Bošnjaka na čelo kancelarije koja se bavi prevencijom korupcije, rekao da takav zahtjev već sada u potpunosti devalvira rad te kancelarije.

„Umjesto da se predlože stručni ljudi, koji će svojim znanjem i autoritetom, ulijevati povjerenje, prevencija korupcije postavlja se kao pitanje od vitalnog nacionalnog interesa, i unaprijed licitira sa imenima podobnih. U toj kancelariji treba da rade stručni ljudi sa visokim moralnim autoritetom, a ne oni kojima je jedina kvalifikacina to što su dobri Bošnjaci, Srbi ili Hrvati“, rekao je Milić.

„Nakon svega, logično je pitanje kome je to i zašto u interesu blokada rada pravosuđa i stavljanje pod kontrolu kancelarije za prevenciju korupcije koja treba da je nazavisna, od bilo kakvih pa i političkih uticaja“, zapitao se Milić.

On je rekao da se još uvijek nada da je izjava poslanika SDA pogrešno prenesena u medijima i da to nije obrazloženje njihove odluke za obaranje Zakona o dopuni zakona o fiskalizaciji.

 

Izvor: eBrčko

 

Veza:

Adem Ribić pojasnio: Nije bilo “ja tebi, ti meni”, nego samo “daj meni”

 

 

Pin It
Print Friendly, PDF & Email