SAOPŠTENJE ZA JAVNOST: Podsticaji za privredu i poljoprivredu "Od Vlade za Vladu"

Veliki postotak onih koji su ostali, dozvolili su da ovaj grad vode nesposobni, bogatstva gladni, narko dileri (u policiji i u drugim institucijama) i nepismeni (pojedini zastupnici u Skupštini posjeduju mizeran vokabular i gramatiku). Takvi su direktni ili indirektni saučesnici u tome što naša djeca moraju ići odavdje i što nam grad postaje grad staraca, ulizica, te izbezumljene i strašljive gomile koja ni na šta drugo ne misli nego na jeftino prodavanje svog glasa kako na opštim tako i lokalnim izborima.

Naš grad, naše Brčko svakim danom sve više tone i osjeti se zadah nepravde koji se širi po njemu, a počinje i završava u institucijama Distrikta BiH. Ima i slučajeva gdje zastupnici šalju svoje izaslanike da nude određenim sportskim klubovima novac od zastupničkih amandmana, a da pri tome traže i do pedeset posto povrata tog novca. Mi iz DF-a se nadamo da će se ti ili taj zastupnik pronaći, te da će Policija Brčko distrikta BiH konačno početi da poduzima nešto protiv tih krivičnih radnji. Takođe se nadamo da će se otkriti gdje, koliko i u čijem džepu završava novac od grantova, amandmana, podsticaja, jer da taj novac završava tamo gdje treba (čast izuzecima) u ovom gradu bi bilo predivno živjeti. Teorija kaže da se tim novcem kupuje glasačko tijelo, a praksa dokazuje teoriju. Kad su podsticaji u pitanju, oni su postali totalno netransparentni, jer posljednji precizni podaci do kojih se moglo doći datiraju iz 2017. godine gdje se preduzećima ili preduzetnicima uplaćuje veliki novac, a mi na primjer nemamo ni gradski prevoz kakav ovaj grad zaslužuje. Pored toga, kada je krim služba počela čačkati po određenim poslovima jednog od poslovnih subjekata dolazi do paljevine vikendice šefa krim službe Policije Brčko distrikta BiH. Gospodo zastupnici i vladajući iz prekrasne nam Vijećnice - Zašto se to dešava u ovom gradu? Je li to ni organi koji treba da štite građane ovog grada, kojih je sve manje, nisu više sigurni od kriminalaca koje vi godinama podržavate?! Postavlja se pitanje gospodi grijačima klupa Skupštine te grijačima stolica u Vladi Distrikta BiH – Čiji je interes da se narodni novac dodjeljuje nečemu što nikako ne funkcioniše i to još od osnivanja Distrikta BiH?!

Koliko vas učestvuje u talu u slučaju da ste dio toga? Nelogično je da nekoj firmi date baš sve, a ta firma ne vrši djelatnost za koju je predodređena nego još obustavi (ne)rad ako ne dobije određenu sumu novca. Gdje je logika gospodo zastupnici, gospodo vladajući? Predugo vi grijete skupštinske klupe i previše dilova pravite dok su vam mikrofoni isključeni u skupštinskoj sali. Mi iz DF-a apelujemo na Tužilaštvo Brčko distrikta BiH i Policiju Brčko distrikta BiH da pokrenu određene radnje na rasvjetljavanju određenih mehanizama prilikom dodjele grantova, zastupničkih amandmana, te podsticaja. Ovim saopštenjem, iako vanparlamentarna stranka, dajemo punu podršku Policiji Brčko distrikta BiH da radi svoj posao i zaustavi „odliv mozgova“ iz ovog grada, ove države.

Predsjednik Demokretske Fronte Brčko distrikta BiH

Zijad Ražanica

Pin It
Print Friendly, PDF & Email