Šta se promijenilo u Brčko Distriktu da bi Neko (Studen) uložio pola milijarde KM???

Mediji bruje (krupljani.ba) kako je „gradonačelnik Brčkog Siniša Milić najavio je da će naredne sedmice biti potpisan memorandum sa SCO grupacijom kojim je predviđeno da u narednih deset godina u Brčko bude investirano pola milijarde KM i zaposleno oko 4.000 ljudi.

Milić je rekao Srni da je riječ o domaćoj firmi koja se dokazala veoma uspješnim poslovanjem u Brčkom i regionu i koja na ovim prostorima ima ozbiljne i dugoročne planove.

On kaže da je važno da Memorandum pretpostavlja i intenzivan javno-privatni dijalog, sa ciljem stvaranja neophodnog pravnog ambijenta za sveobuhvatan razvoj Brčkog.

On je izrazio uvjerenje da poslije ove inicijative sa SCO grupacijom uslijediti i druge poslovne inicijative.

“Pokušavam da shvatim skepticizam dijela javnosti, koji se poziva na neka druga negativna iskustva. Međutim, ogromna je razlika u odnosu na te primjere iz prošlosti”, rekao je Milić i dodao da je ohrabren odlukom Skupštine Distrikta da podrži ovaj memorandum.

Milić je naveo da je za očekivati da će Brčko već iduće godine, uz ove, i druge planirane projekte, biti veliko gradilište.“

   Studen, naravno, neće ulagati u Distrikt iz ljubavi prema Distriktu, nego zbog procjene da će izvući određeni profit (zaradu) iz svojih ulaganja. Dilema,  o kojoj se ne govori, jeste: Na koji način će Studen doći do te zarade? O detaljima samog memoranduma malo se zna u javnosti.

   Šta se to promijenilo u Brčko Distriktu, za koji se već odavno konstatovalo da je grad sistemskog kriminala, korupcije, politikantstva, nesposobnih i nemoralnih vlastodržaca,u kojem godinama niko ništa ozbiljno nije investiralo, iz kojeg bježe svi oni koji mogu, da bi sada Neko (Studen)  ulagao u takvu sredinu pola milijarde KM. O tome se još ne govori. Vjerovatno ćemo to saznati kada sve bude potpisano.

 

 

E.U.

 

 

Pin It
Print Friendly, PDF & Email