Tražimo ostavku gradonačelnika Siniše Milića zbog njegove nesposobnosti…

Opštinski odbor Srpske demokratske stranke Brčko, danas je upriličio konferenciju za novinare na kojoj su demantovane nedavne izjave gradonačelnika Distrikta, a u vezi sa dijelovanjem brčanskog SDS-a, te zatražena ostavka Siniše Milića, zbog između ostalog, kako je rečeno nesposobnosti da riješi pitanje fiskalizacije i u tom kontekstu štrajka ovdašnjih advokata.

„Gradonačelnik očigledno ne vlada situaciјom u instituciji koju vodi, pa to, umjesto njega u značajnoj mjeri, i sve više, preuzima predsjednik Skupštine Esed Kadrić. Kada je riječ o onome što gradonačelnik tvrdi, potpuno je netačno da je SDS bio protiv zatvaranja deponije čvrstog otpada na Stolinu, već naprotiv, mi smo prvi predložili da se, za te namjene, izdvoji milion maraka iz budžeta, što je i učinjeno, rekao je novinarima dr Milan Purić.

Purić je je kao moguće „analiziranje rada SDS-a“ od strane gradonačelnika Milića, naveo kako kaže protivljenje Srpske demokratske stranke Brčko, postavljanju Centra za upravljanje otpadom na usvojenom lokalitetu „Kladje“.

„Ovo je i dalje za nas potpuno neprihvatljiva lokacija, jer direktno ugrožava i naselja  Bukovac, Pekiće i  Čivčije bez obzira što se kako kažu se radi o Visoko sofisticiranom Centru za upravljanje otpadom“, naglasio je Purić.

 

Izvor: RBDBiH

 

 

Pin It
Print Friendly, PDF & Email