Đokić bez podrške socijalista u Brčkom

U Socijalističkoj partiji raste nezadovoljstvo rukovođenjem predsjednika Petra Đokića, a posljednji u nizu odbora koji otkazuju poslušnost predsjedniku partije je upravo njegov matični odbor u Brčkom.

Prema dobro obaviještenim izvorima "Novosti" bliskim brčanskom odboru Socijalista, sukob je između Petra Đokića i njegovog sina Bojana sa jedne strane i predsjednika Opštinskog odbora Brčko Zorana Kokanovića, člana Glavnog odbora SPRS i poslanika u Brčko Distriktu. Đokići su pokušali da na posljednjoj sjednici kadriraju svog čovjeka na funkciju šefa Odjeljenja za poljoprivredu u Brčkom, ali na kraju je prošao prijedlog predsjednika OO Kokanovića, uprkos pritiscima na članove odbora od strane Petra i Bojana Đokića.

"Prvo je na zahtjev predsjednika odbora Brčko smijenjen šef odeljenja za privredu BD Zoran Gajić, odnosno podnio je ostavku iz 'zdravstvenih razloga', a Gajić je inače kadar Bojana Đokića, sina predsjednika partije. Na sjednici odbora, nije prošao prijedlog Petra i Bojana Đokića, koji su tražili da za šefa odjeljenja bude imenovan Boško Orlić, nego je prošao predlog Zorana Kokanovića, čovjeka koji je u Brčkom napravio rezultat i koji ima povjerenje većine Socijalista u ovom gradu", kažu dobro obaviješteni izvori i dodaju da će na ovo mjesto biti imenovan Perica Burgić kojeg predlaže struja Kokanovića.

Izvori "Novosti" tvrde da je Đokić poslije fijaska na sjednici opštinskog odbora u kasne sate telefonom kontaktirao gradonačelnika Brčkog i tražio da ne prihvati ostavku Gajića, kako ne bi prošao prijedlog Opštinskog odbora.

Sagovornici lista tvrde i da se nije često dešavalo da predsjednik jedne partije nema podršku u matičnom odboru, pa se među Socijalistima uveliko priča o ponudi predsjedniku da se povuče i sa pozicije predsjednika i sa političke scene, nakon niza afera i činjenice da nema podršku ni u rođenom Brčkom.

"Socijalisti u Brčkom imaju rezultat i imaće ga ponovo, a rukovodstvo partije na čelu sa Đokićem i njegovim ambicioznim sinom Bojanom predstavlja kamen oko vrata. Nema liderstva, nego se radi isključivo o sitnim ličnim interesima i trgovinama, nema podrške, ali ima afera i kadriranja nesposobnih i nezaslužnih lica na najodgovornihe funkcije. U Brčkom je Petar pokušao da uvede sina kao osobu koja će preuzeti primat u partiji, ali je to na njihovo veliko iznenađenje propalo. Autoritet više nema ni Petar, a kamoli njegov sin", kažu izvori "Novosti".

Takođe dodaju da je Đokić pokušao da “zavede red” u partiji poslije pobune hercegovačkih socijalista zbog kadriranja i odnosa rukovodsta partije prema odborima koji su napravili rezultate na prošlim izborima.

"Autoritet je pokušao pokazati u Brčkom, gdje je smatrao da je 'siguran', ali je iz svega izašao kao predsjednik partije bez podrške iz sopstvenog odbora", ističu izvori.
"Novosti" su kontaktirale Bojana Đokića kako bi prokomentarisao situaciju u SP Brčko, ali je rekao da ne može komentarisati pomenute navode. Za razgovor nije bio raspoložen ni Zoran Kokanović predsjednik SP u Brčkom, koji je rekao da ima privatnih obaveza. Petar Đokić lider SP nije bio dostupan za izjavu.

 

Izvor: https://www.atvbl.com/vijesti/republika-srpska/novosti-djokic-bez-podrske-u-maticnom-odboru-sp-15-1-2020

 

 

Pin It
Print Friendly, PDF & Email