Afera Asim: Proći će i SDA kao što prođe i Sultan i Kalaj i Kralj i Broz

Po ko zna koji put do sada ispliva na vidjelo upravo ono o čemu se svakodnevno priča i sliježe ramenima.  Autentično dokumentovana brutalna trgovina utjecajem (politička korupcija), najviših političkih zvaničnika, ovaj put najutjecanije bošnjačke političke partije SDA.

Ne otkri nam ovaj slučaj ništa novo što već nismo znali, kao što i  sam izjavi  jedan od najpozicioniranijh funkcionera u državi, član predsjedništva gospodin Željko Komšić i ne mnogo zabrinut slegnu ramenima.

Sličnim aferama svjedočimo svakodnevno na svakom mjestu i u svakom trenutku, kako na višim, tako  i na lokalnim nivoima a malo toga, gotovo pa ništa, se ne poduzima da bi se spriječilo društveno političko patogeno djelovanje koje nam uništava supstancu i prijeti totalnim nestankom i izumiranjem.

Tamo gdje se i pojavi snaga, volja i svijest za izliječenjem ove opake društvene bolesti, biva najoštrijim mačem posjećeno i pljunuto u lice kao primjer šta će se desiti svakom sljedećem koji i pokuša suprotstaviti se načinu i praksi ovdašnje životne stvarnosti.

Upravo juče svjedočismo novoj pobjedi zlih sila nad građanima u Sarajevskom kantonu. Ima li Boga na ovim prostorima mnogi se vjekovima pitaju? Proći će i SDA kao što prođe i Sultan i Kalaj i Kralj i Broz.

Mi koji ostajemo topimo se, sve nas je manje i manje i sve smo stariji i stariji. Hoćemo li se osvijestiti, preobraziti, i podvući crtu, ne znam Ljudski je nadati se i vjerovati.

A završit ću stihovima poznatog muzičara Džonija Štulića" mi smo ljudi cigani sudbinom prokleti", Balkane, Bakane Balkane moj...

 

M. Šadić

 

 

Pin It
Print Friendly, PDF & Email