Mladen Bosić: Vlast nesposobna da štiti građane

Član predsjedništva Srpske demokratske stranke Mladen Bosić danas je na konferenciji za štampu u Brčkom izjavio da kriza vlasti u BiH pokazuje da smo  u veoma teškom trenutku, posebno kada se uzme u obzir da su pred nama dva veoma teška izazova – nadiranje izbjeglica sa jedne i virus korona, sa druge strane.

„Dolazak takvih izazova u trenutku kada vlast ne funkcioniše i praktično i ne postoji je velika opasnost za građane RS i BiH“, rekao je Bosić.

Po njegovim riječima sve što se dešavalo u proteklom periodu je pokazalo da koalicija koju je formirala vlast na nivou BiH nije sposobna da vrši tu vlast u interesu građana.

„Predstavnici RS u institucijama BiH su pokazali nesposobnost da uopšte pariraju svojim koalicionim partnerima“, kaže Bosić.

On smatra da je time napravljena velika šteta uticaju RS u zajedničkim institucijama BiH.

„Milorad Dodik je pokazao da nije kompetentan da vodi predstavnike iz RS u zajedničkim institucijama“, istakao je Bosić.

Komentarišući izjavu Miće Mićića da neće istupiti iz SDS, ali neće isto tako odstupiti ni od sporazuma sa SNSD na nivou Bijeljine, Bosić je rekao da po Statutu SDS-a u stranci ne mogu biti oni koji ne poštuju odluke viših organa stranke.

„Predsjedništvo stranke je jasno donijelo odluku da neće ići ni u kakvu koaliciju i kombinaciju sa SNSD. Oni koji ne poštuju tu odluku su sami sebe isključili iz SDS-a i ja ne vidim nikakvu dilemu oko toga. Na predsjedniku stranke je da potpisuje kandidature i ja nemam dilemu da bilo ko ne prihvata politiku stranke da će dobiti kandidaturu. Znači, Mićo Mićić i ljudi oko njega u Bijeljini će se morati izjasniti oko te situacije“, rekao je Bosić.

On je ovom prilikom upozorio, kako je rekao, ne samo Miću Mićića nego i Milorada Dodika i predsjednika Vlade RS Viškovića da prestanu sa pričom oko projekata koji će biti ili neće biti finanasirani ukoliko neko bude na vlast u Bijeljini.

„To je po Članu 123. Krivičnog zakona RS jasno krivično djelo trgovinom uticaja“, pojasnio je Bosić i dodao da ukoliko  budu  manipulisali investicijama od javnog  interesa   jasno  krše zakon  i Mićić, i Dodik i Višković“, upozorio je Bosić.

 

 

Pin It
Print Friendly, PDF & Email