Milorad Dodik izjavama da će Srbija i R Srpska biti jedno u teritorijalnom i državnom smislu priziva nove mržnje i nove ratove

   Dodik je na obeležavanju 22. godišnjice stradanja Srba u  akciji hrvatske vojske u Novom Sadu kazao da su Srbi napustili svoja ognjišta, jer je "pretio kompletan pomor".

Pretilo je da nas pobiju sve do zadnjeg uz asistenciju medjunarodne zajednice koja je godinama osmišljavala i realizovala projekte širom Jugoslavije, koji su mogli da se okrakterišu kao antisrspki", rekao je Dodik.
On je poručio da se moramo okrenuti životu i da verujemo u Srbiju i RS.
“Verujem da ćemo biti jedno. U teritorijalnom i državnom smislu“, rekao je Dodik.

U intervjuu Srni Dodik izjavljuje: Srbi, kao narod koji je teško stradao u proteklom veku, imaju pravo na projekat nacionalnog ujedinjenja, koji je potpuno opravdan, logičan i fer u političkom smislu. - Srbi moraju da se okupe oko naše sada dve države i da postanemo jedno u nacionalnom smislu, okupljeni i mereni isključivo po tome šta damo kao doprinos ovim državama - Republici Srpskoj i Srbiji - istakao je Dodik u intervjuu Srni.
On je napomenuo da je sasvim prirodna želja Srba da budu deo jedne nacionalne države, za šta veruje da će se dogoditi u ovom veku. - Ako jedna Nemačka nije mogla pretrpeti podvojenost i postojanje dve države jednog naroda onda je sigurno to znak i za Srbe da u ovom veku mogu da rade na nacionalnom projektu ujedinjenja, koji je opravdan, logičan i politički fer - rekao je Dodik.predsednikom Aleksandrom Vučićem dobija novu snagu.
Obraćajući se Vučiću, on je rekao da nije zaboravio njegovo obećanje da nikada neće dozvoliti da neko od Srba u regionu bude “počišćen“ i da će Srbija stati iza svog naroda.

Izvor: NSPM

Pin It
Print Friendly, PDF & Email