Prazna sala Doma kulture prilikom obilježavanja Dan Distrikta naljutila Dodika koji traži pojašnjenje od glavnog organizatora, gradonačelnika MIlića

Prazna svečana sala Doma kulture prilikom ceremonije svečanog obilježavanja jubilarne dvadesete godine od osnivanja Brčko Distrikta BiH nije ostala nezapažena ni izvan granica Distrikta.

Činjenica da aktualno brčansko političko rukovodstvo, na čelu sa gradonačelnikom Milićem, nije bila u stanju da napuni salu Doma kulture u povodu tako značajnog datuma, dobro je naljutila vožda iza B. Luke, Milorada Dodika. Izvještaj koji je Dodik dobio od glavnog gosta  iz R Srpske, predsjednice Cvijanović, kažu, bio je porazan za brčanske predstavnik u vlasti iz SNSD-a, posebno gradonačelnika Milića. Činjenica  da gradonačelnik Brčko Distrikta BIH, kojeg je postavio SNSD, nije bio u stanju organizirati skup od nekoliko stotina ljudi pred tako značajnim gostima povrijedila je Dodikovu sujetu i izazvala burne reakcije.  

    Poziv je već stigao iz B. Luka da gradonačelnik Milić posjeti vožda Dodika. Milić će se morati dobro potruditi da se opravda svome šefu ako želi da zadrži poziciju gradonačelnika ali i status perspektivnog kadra iz SNSD-a.

 

M.A.

 

 

Pin It
Print Friendly, PDF & Email