BOŠNJACI PREGLASANI NA SJEDNICI VLADE: Smjernice za izmjenu zakona o sigurnosti saobrćaja izglasane bez podrške Bošnjaka u Vladi Distrikta

Na današnjoj vanrednoj sjednici Vlade na kojoj je jedina tačka dnevnog reda bila ona o odobravanju smjernica za izmjenu Zakona o sigurnosti saobraćaja. Nakon kraćeg pokušaja usaglašavanja, ista je stavljena na glasanje i usvojena preglasavanjem članova Vlade iz reda Bošnjaka.

Naime, Bošnjaci u Vladi tražili su da se ovaj materijal prethodno razmatra na skupštinskoj većini, ali gradonačelnik Milić nije prihvatio njihov zahtjev. Pristupilo se izglasavanju odluke prilikom čega su svi bošnjački članovi vlade bili uzdržani, pa su smjernice za izradu ovog zakona dobile zeleno svjetlo bez podrške Bošnjaka.

Gradonačelnik Brčko Distrikta BiH Siniša Milić istakao je da su na ovaj način pokrenute procedure izmjene odgovarajućih propisa kako bi se ovlaštenja koja su Vlada i Skupština Brčko Distrikta BiH povjerile Javnom preduzeću „Putevi Brčko“ mogla implementirati u narednom periodu, s obzirom da su nakon presude Apelacionog suda Brčko Distrikta BiH praktično stavljene van snage odredbe Pravilnika JP „Putevi Brčko“ koje regulišu način naplate parkinga na prostoru Distrikta.

    Očigledno da je uz ovu vijest, i vijest o smjeni savjetnika Dedeića, na pomolu nova kriza koja u pozadini ima i mnogo važnije odluke za Distrikt nego što je to bila ova današnja.

 

A.E.U.

Pin It
Print Friendly, PDF & Email