USKORO ZABRANA PUŠENJA NA JAVNIM MJESTIMA U BRČKO DISTRIKTU BiH?! Zakon o zabrani pušenje u skupštinskoj proceduri

Na prijedlog kluba poslanika SDS-a na predstojećoj sjednici Skupštine Brčko Distrikta BiH razmatrat će se Zakon o zabrani pušenja duhanskih proizvoda na javnim mjestima.

Ovim zakonom zabranila bi se svaka upotreba duhanskih proizvoda u prostorijama institucija Distrikta, obrazovnim i zdravstvenim institucijama, javnim mjestima na kojima se okuplja veći broj ljudi, sportskim dvoranama, i drugim mjestima na kojima bi pušenje moglo zdravstveno škoditi drugim ljudima.

Zakonom su predviđene i kazne za prekršitelje i to do 3000 KM za odgovorne u institucijama i mjestima na kojima se zakon ne poštuje, odnosno do 200 KM za korisnike duhanskih proizvoda koji se ne pridržavaju zabrane pušenja.

Restorani i drugi objekti u kojima se okuplja veći broj lica morat će imati odvojene prostorije za pušače ukoliko namjeravaju da se u takvim objektima upotrebljavaju duhanski proizvodi.

 
Ovakav prijedlog zakona svakako treba pozdraviti jer poslije dužeg vremena počeli smo se baviti i propisima koji štite naše zdravlje .

bF

Pin It
Print Friendly, PDF & Email