Saopštenje za javnost: Nacionalni interes ili ???

                                                                                                Saopštenje za javnost

U povodu smjene Ismeta Dedeića, savjetnika Gradonačelnika i predsjednika SBB Brčko, jedinstvene podrške Bošnjaka u institucijama Distrikta, a posebno opozicionog SDP-a i nezavisnog poslanika Adnana Drapića Demokratska fronta Brčko Distrikta BiH javno saopštava:

Smatramo da je osnovni razlog smjene Ismeta Dedeića i time izazvane krize vlasti sukob kriminogenih vladajućih stranaka i pojedinaca u Distriktu oko otuđivanja javnih sredstava Distrikta. U svemu ovome ne vidimo ni naznake nekog principijelnog ponašanja niti potrebe za sve nacionalnim okupljanjima.

Sramotno je što su bez bilo kakvog ozbiljnijeg razloga opozicioni „multietnički“ SDP i nezavisni poslanik Adnan Drapić pristali na sve nacionalno okupljanje i javno iskazivanje podrške Ismetu Dedeiću. Posebno smatramo sramotnim postupak Adnana Drapića koji je mandat dobio od Demokratske fronte a sad ga javno politički prostituiše trgujući njime za ličnu korist.

Demokratska fronta se distancira od ovakvih političkih manipulacija smatrajući da je krajnje vrijeme da se trasira put jedne nove politike koja će se angažirati na prevladavanje katastrofalnog stanja u Distriktu.

Stoga pozivamo sve pojedince, udruženja i političke subjekte da se okupimo u zajedničkoj fronti borbe protiv kriminogene politike i pojedinaca koji već duže vrijeme vladaju u Brčko Distriktu BiH.

                                                                               Predsjednik Demokratske fronte Brčko distrikta BiH
                                                                                                     Zijad Ražanica
Brčko, 25.10.2017. godine

Pin It
Print Friendly, PDF & Email