OTVORENA SAVREMENA POLIKLINIKA”DR. PAJIĆ” U BRČKOM: Što lošije javno to bolje privatno zdravstvo

Na Bulevaru mira u Brčkom svečano je ozvaničen početak rada savremene poliklinike “Dr. Pajić” koja će uskoro pružati sve usluge pacijentima, koje se još uvijek, kako je rečeno, ne mogu dobiti u javnom zdravstvu.

   
Očigledno da već dugo kvalitetne zdravstvene usluge građani Distrikta ne mogu dobiti u javnom zdravstvu. U početku stidljivo, a sada sve otvorenije, pojavljuje se sve kvalitetnije zdravstvene poliklinike raznih profila u privatnoj režiji. Izgleda, što lošije javno to bolje privatno zdravstvo u Distriktu. Što i nije loše, naravno pod uslovom da imate para. Problem je što većina stanovnika Distritka nema para tako da će ljekarske usluge morati i dalje tražiti u relativno lošem javnom zdravstvu Distrikta.

Već od ponedjeljka, počinje sa radom suvremena laboratorija i apoteka “Dr. Pajić”, a takođe je  obezbijeđeno 24-časovno prisustvo ljekara opšte prakse, interniste i hirurga.

U prisustvu brojnih zdravstvenih radnika, političara i biznismena iz Brčko Distrikta BiH najavljeno je da će dijagnostički segment poliklinike “Dr. Pajić” biti upotpunjen dolaskom brojnih eminentnih ljekarskih imena iz regiona.

   Sve to u konačnici vodi, odnosno dovelo je da u Brčkom imamo zdravstvo, obrazovanje …za bogate i politički privilegirane i zdravstvo, obrazovanje i ostale javne usluge za siromašne i politički deprivilegirane.

 

b.F.

Pin It
Print Friendly, PDF & Email