TRAGIKOMIČNA SMJENA (FUNKCIONISANJE) DIREKTORA JP KOMUNALNO NERMINA REJZOVIĆA

    Danas smo, nezvanično, mogli saznati da je direktor JP Komunalno Nermin Rejzović podnio ostavku. Nakon toga uslijedio je demanti g. Rejzovića preko asistentice direktora uz poruku, ne znamo kome, da je na bolovanju.

    Kao što je bilo tragikomično samo izvještavanje o smjeni (funkcioniranju) direktora Rejzovića, još je tragičnije i komičnije sve ono što se dešavalo i dešava oko njegovog imenovanja, funkcionisanja JP Komunalno pod njegovom direktorskom palicom, kao i pokušaja njegove smjene.

    U startu je svima onima s malo razuma bilo jasno da Rejzović Nermin ne može ni stručno ni moralno upravljati JP Komunalno. Došao je isključivo političkom samovoljom kao poslušnik određene političke grupacije. Kada je doveo JP Komunalno pred kolaps, ali prije svega kada je uskratio poslušnost svojim političkim gospodarima i počeo tražiti nove političke gospodare počelo se insistirati na njegovoj smjeni.

    No, očigledno da se legalnim mehanizmima to ne može realizirati jer ne postoji političko jedinstvo vladajuće garniture oko tog pitanje. Sada se raznim pritiscima pokušava izdejstvovati njegova ostavka. On to očigledno odbija. Ko jednom osjeti slast vlasti, teško je se odriče. Ma koliku cijenu morao platiti zbog toga.

   Ipak, Nermin Rejzović je epizodna i sporedna uloga u brčanskim političkim tragikomičnim farsama. Njegova ostavka ili njegova smjena neće ništa bitno promijeniti u glavnim tokovima brčanske tragikomične farsične politike.

    Njegov slučaj samo dodatno potvrđuje konstataciju o očajnom moralno, političkom i pravnom stanju u kojem se Distrikt već podugo nalazi. No, očigledno to nikoga (čast izuzecima) mnogo ne smeta. Ako je već tako, onda «uživajmo» u ovim i sljedećim brčanskim tragikomičnim farsama.

E.U.

Pin It
Print Friendly, PDF & Email