BRČANSKA (BOŠNJAČKA) FARSA U NASTAVCIMA: MIRSAD ĐAPO IZABRAN ZA V.D. JP «KOMUNALNO»

Danas, 17. januara, u poslijepodnevnim satima dosadašnji direktor Javnog preduzeća “Komunalno Brčko” Nermin Rejzović je smijenjen sa ove funkcije, dok je za vršioca dužnosti imenovan Mirsad Đapo.

   Nakon što su na prijepodnevnom zasjedanju Vlade Distrikta bošnjački predstavnici u vlasti odbili podržati budžet za 2018. godinu, u poslijepodnevnim satima je ipak došlo do obrata i kompromisa (političke trgovine). Prvo su u nastavku prekinute sjednice Vlade Distrikta Bošnjaci promijenili stav i glasali za budžet. Nakon toga je smijenjen dosadašnji direktor JP Komunalno Nermin Rejzović i na njegovo mjesta je za v.d. postavljen Mirad Đapo.

    Bošnjaci su i ovaj put pokazali dosljednost i jedinstvo kada je u pitanju odbrana nacionalnih interesa Bošnjaka i boljitak Distrikta.  No, u čemu se ogleda ta vrijednost Mirsada Đape u čiju odbranu su Bošnjaci u vlasti tako jedinstveno i snažno stali?

    Da li u tome što je Mirsad Đapo na posljednjim lokalnim izborima odbio sve ponude da se pridruži nekoj većoj političkoj opciji i sa svojom lokalnom strankom rasuo 700-800 bošnjačkih glasova, što je direktno doprinijelo da Bošnjaci izgube jedno poslaničko mjesto a time i mjesto gradonačelnika? Da li zbog toga što se radi o osobi u naponu intelektualne i fizičke snage koja za par mjeseci treba da ide u penziju? Ili se ipak radi o obnovljenoj ljubavi Ismeta Dedeića i Mirsada Đape. Mjesto direktora JP Komunalno je pripalo SBB-u, a Ismet Dedeić je još uvijek predsjednik SBB-a.

   Treba podsjetiti da je Dedeić nedavno objavio knjigu koja je najvećim dijelom posvećena upravo Mirsadu Đapi pa ne bi bilo zgorega pogledati šta on tamo piše o novom v.d. direktoru. Blago Bošnjacima i Distriktu kada imamo tako principijelne i tako dobro očuvane, malo starije, političare i menadžere.

   O svemu ovome i još ponečemu i u nastavku.

E.U.
   

Pin It
Print Friendly, PDF & Email