Program isplate grantova udruženjima koja nisu dostavila izvještaj o utrošku sredstava na vrijeme

Pododjel za mjesne zajednice i nevladine organizacije u Vladi Brčko distrikta pripremio je Program isplate grantova mjesnim zajednicama i boračkim udrugama, koje su tijekom 2017. kasnile s dostavljanjem izvješća o utrošku sredstava iz 2016. godine, zbog čega nisu dobile novac za rad.

Anica Radić-Savić šefica ovog Pododjela Anica Radić-Savić izjavila je da će prema Programu, u skladu s Odlukom o privremenom financiranju, po 20.000 maraka dobiti sedam boračkih udruga, te po 3.300 maraka šest mjesnih zajednica, što je ukupno 160.000 maraka, odnosno sedamdeset posto od ukupnih sredstava na godišnjoj razini.

“Vlada je odobrila ovaj Program iz razloga što su ova udruženja imala poteškoće u vezi obavljanja svakodnevnih aktivnosti i izmirivanja komunalnih troškova”, ističe Radić-Savić, podsjećajući da je riječ o tzv. linearnim grantovima, pozicioniranih u knjizi proračuna.

Iako je rok za dostavljanje izvješća 30.06.2018. godine, a uzimajući u obzir da je prošle godine bilo oko 320 subjekata (nosilaca grantova), ali i činjenicu na već donesen Prijedlog proračuna Brčko distikta za 2018. godinu, ona je podsjetila sve korisnike vladinih grantova da počnu s pripremom izvješća o utrošku sredstava za prethodnu godinu, kako bi dobili nove grantove.

 

Izvor: Radio Brčko

Pin It