U povodu Dana Distrikta: Otvoreno pismo Zekerijaha Osmića čelnicima Distrikta Miliću, Domiću i Kadriću

   Poštovani, Gradonačelniče , Dogradonačelniče i Predsjedniče Skupštine Brčko distrikta Bosne i Hercegovine
Sretan Vam Dan Brčko distrikta Bosne i Hercegovine. Već dugo razmišljam da Vam napišem ovo pismo. A evo zašto. Obrazložit ću :

Sa velikim brojem čestitih i poštenih ljudi, zalagao sam se da konačno rješenje za grad Brčko bude što pravednije i poštenije. Pored ostalog , bio sam učesnik arbitražnog zasjedanja u Beču nakon kojeg je donešena Konačna arbitražna odluka za Brčko. Sa hrabrim i odvažnim ljudima dolazio sam u vojnim vozilima na skupštinska zasjedanja. Od 1998 godine kao poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske borio sam se za ravnopravnost svih naroda i građana u Bosni i Hercegovini i stvaranju povjerenja i suživota u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine.Među prvima , sa porodicom bio sam povratnik u svoj rodni grad.Obavljao sam dužnost savjetnika Gradonačelnika za privredu i finansije i bio sam član Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine. Obavljao sam dužnost Ministra odbrane Bosne i Hercegovine.

Poštovani, Gradonačelniče , Dogradonačelniče i Predsjedniče Skupštine Brčko distrikta Bosne i Hercegovine,

Zašto Vas sve ovo pitam ?

Kako je moguće i koji su razlozi, da ja, od vas nikada još nisam dobio pozivnicu za prisustvo Svečanoj sjednici povodom obilježavanja Dana Brčko distrikta Bosne i Hercegovine. Pretpostavljam da vam se ne dopada moje antifašističko porijeklo, ili je u pitanju nešto drugo što ja ne znam?

Vama su očigledno bitnija Vaša "pravila ":

obilježavanje neustavnog Dana Republike Srpske
,

otvoreno podržavanje ratnih zločinaca,


ukidanje iz naziva naseljenih mjesta prefiks " bosanski"
,

drastično narušavate multietničnost Brčko distrikta Bosne i Hercegovine i pravite nove podjele.

P.S.

Do Vaše pozivnice nije mi ni najmanje stalo. Ovo pismo sam napisao u ime svih onih učesnika koji su učestvovali u izgradnji i stvaranju Brčko distrikta Bosne i Hercegovine čija ste temeljna načela izdali.

Zekerijah Osmić

Pin It