Uskoro adaptacija skupštinske sale: Još kada bi se parlamentarci mogli “renovirati”…

Brčanski parlamentarci, u posljednjem kvartalu tekuće godine, trebali bi imati kvalitetnije tehničke uslove za rad. Planirana je adaptacija skupštinske sale za plenarna zasjedanja. To podrazumijeva kvalitetnije osmišljen prostor, ali i zanavljanje elektronske opreme za rad Skupštine Distrikta.

«Za ove namjene, ranijim budžetiranjem, izdvojeno je oko 400.000. maraka. Planirano je amfiteatarsko rješenje za centralnu skupštinsku salu, postavljanje kvalitetnije elektronske opreme, kao i nešto više prostora za djelovanje stručnih službi. Radovi bi trebali startovati u avgustu, a rok za njihovo okončanje je 90 dana», rekao je šef skupštinske stručne službe, Jovo Galić.

Za vrijeme adaptacije Skupština će, najvjerovatnije, zasjedati u velikoj sali Doma kulture ili u maloj sali koja se koristi za sastanke skupštinskih komisija.

Ova adaptacija skupštinske sale i tehničkih uslova rada Skupštine imala bi svoj puni smisao tek kada bi se parlamentarci mogli “renovirati” i adaptirati na nove tehničke uslove rada. No, kakve parlamentarce dobijamo od izbora do izbora, taj poduhvat će biti mnogo teži i skuplji, ako ne i nemoguć.

 

b.F.

Pin It