PROEVROPSKI BLOK U BRČKOM

Senad Hadžifejzović u informativnoj emisiji Face TV objavljuje da je formiran Proevropski blok za izbore u entitetu RS. Zanimljivo je koje stranke su u ovom Bloku : SDP BiH, Naša stranka, Demokratska fronta, Nezavisna bosanskohercegovačka lista, SBB, Nezavisni blok, Hrvatska stranka i Brčanski demokratski pokret.

Predstavnici SDP-a BiH, Naše stranke, Demokratske fronte, Nezavisne bosanskohercegovačke liste, SBB-a, Nezavisnog bloka, Brčanskog demokratskog pokreta i Hrvatske stranke usaglasili su o principima djelovanja i izabrali rukovodstvo Proevropskog bloka u RS-u. Potpisnici su usaglasili zajednički nastup na općim izborima 2018, te će se zalagati za poštivanje vladavine prava, borbe protiv kriminala i korupcije, privlačenja investicija i ubrzanje procesa integracije naše zemlje u EU.

Šta ovo znači ?  Znači prvo da su u RS-u u predizbornu koaliciju ušli Nermin Nikšić, Fahrudin Radončić, Željko Komšić, Ibrahim Hadžibajrić, Senad Šepić, Božo Skopljaković i Brčaci (Admir Nuković).

Rukovodstvo tog Proevropskog bloka u RS-u poziva svoje centrale da taj isti Proevropski blok formiraju i u Federaciji.

Jedan od narednih sastanaka Koordinacionog tijela Proevropskog bloka će biti održan u Brčkom, a planirano je da predsjednici stranaka do kraja marta potpišu Koalicioni sporazum koji je već usaglašen.

 

 

Face TV

Pin It