Nakon akcije “Manijak” tužba protiv brčanske policije

Nakon što je jučer Policija Brčko distrikta sprovela akciju kodnog naziva ” Manijak” tokom  koje je izvršen pretres na pet lokacija, brčanski poduzetnik Miroslav Lukić je podnio  tužbu protiv policije zbog pretresa njegovog poslovno stambenog objekta i načina na koji je to urađeno .

Ovaj brčanski privrednik je u izjavi medijima izrazio svoju ogorčenost na način na koji je juče policija upala u njegov stambeno poslovni objekat, kako bi lišila slobode jednog njegovog radnika.

Prema njegovim riječima on zamjera pripadnicima policije koji su sa puškama i fantomkama na glavi vršeći pretres stambeno poslovnog objekta ugrozili privatnost njegove porodice te takvim svojim postupkom negativno uticali na imidž njegove firme koja nije predmet bilo kakvih istražnih radnji.

Nakon izrečenih navoda porodice Lukić na način na koji je jučer izvršen pretres  ovog stambeno poslovnog objekta,  Mirsad Ribić pomoćnik šefa Kriminalističke policije je kazao da su pripadnici policije radili sve u skladu sa zakonskim  procedurama te da ne želi  komentarisati podnesenu tužbu protiv ove institucije.

 

 

Izvor: Radio Brčko

Pin It
Print Friendly, PDF & Email