Svečano obilježeno 18 godina rada Policije Brčko distrikta BiH

U prisustvu brojnih zvanica  danas je  na Trgu mladih u Brčkom održan POLICE FEST, manifestacija kojom je svečano  obilježeno 18 godina od osnivanja Policije Brčko distrikta BiH.

U okviru Policijskog festivala sa izložbenim eksponatima učestvovali su, uz  Policiju Brčko distrikta,  MUP Tuzlanskog kantona , Granična policija,  Crveni  krst,  medicinski tehničari, vatrogasci i Centar javne bezbjednosti Bijeljina.

“Kao četvrti šef Policije Brčko distrikta istakao bih da je Policija Brčko distrikta u proteklih 18 godina imala mnogo izazova. Na neke izazove Policija  možda u početku  nije odgovorila na najbolji način međutim iz tih situacija izašli smo još jači i  profesionalniji. Ono što nas izdvaja kao jednu od policijskih agencija u Bosni i Hercegovini jeste to što smo najstarija multietnička Policija u Bosni i Hercegovini.” rekao je Goran Pisić, šef Policije Brčko distrikt BiH.

Mnogobrojni Brčaci danas su sa velikim zanimanjem ispratili aktivnosti upriličene u čast 18. rođendana Policije Brčko distrikta. U kulturno-muzičkom programu učestvovali su mališani iz brčanskih vrtića. Program je nastavljen  svečanom policijskom akademijom u Domu kulture.  

    
“Policija Distrikta kao prva multietnička policijska agencija nastala je nekoliko godina po završetku  rata i time je njen zadatak bio veći i  teži. Policija je radila  u uslovima  nepovjerenja koje je postojalo  obzirom da se radilo o postratnim godinama. Morala je da uloži dodatne napore da stekne povjerenje građana. Nakon 18. godina možemo da konstatujemo da je Policija Brčko distrikta u potpunosti ispunila svoj zadatak. Građani Brčko distrikta mogu konstatovati da je mir i bezbjednost na visokom nivou” rekao je Siniša Milić, gradonačelnik Brčko distrikta BiH.

Svečanoj policijskoj  akademiji prisustvovao je i supervizor za Brčko distrikt Denis Hern kao i predstavnici lokalne vlasti, vjerski službenici, te gosti iz policijskih agencija iz Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske.

 

 

 

Izvor: BDC TV

Pin It