U Brčko Distriktu birači nagradili koaliciju ‘Pod zastavom Srpske’

Predsjednik Izbornog štaba SNSD-a u Brčkom Siniša Milić zahvalio je danas građanima distrikta Brčko koji su izašli na izbore i glasali, ali i izrazio nezadovoljstvo zbog činjenice da prema pravilima CIK-a BiH veliki broj birača nije imao mogućnost da se izjasni na ovim izborima, iako su imali opredjeljeno entitetsko državljanstvo.

“SNSD se zahvaljuje svima koji su glasali za liste SNSD i zajedničke kandidate za najviše funkcije u Republici Srpskoj i BiH, ali i svim drugim građanima koji su izašli na izbore, čime su dali svoj doprinos cjelokupnom izbornom procesu”, rekao je Milić Srni.

On je naglasio da su “birači u Brčkom prepoznali zalaganje i nagradili koaliciju ‘Pod zastavom Srpske’ za sve ono što su aktuelna Vlada i predsjednik Republike Srpske učinili za Brčko, kada je riječ o podršci mnogim infrastrukturnim projektima iz budžeta Srpske, ali i ukupan odnos republičkih institucija prema Brčkom i državljanima Srpske koji žive u ovom gradu” i dodao je da je prepoznat i rad kadra SNSD-a na najvišim funkcijama na lokalnom nivou.

“Birači su i više nego jasno poručili šta misle o neodgovornoj politici, koja u fokusu ima isključivo stranačke i lične interese i koja je, naročito u poslednje vrijeme, avanturističkim potezima zbog unutastranačke borbe za fotelje, prijetila da ozbiljno ugrozi srpsko jedinstvo u Brčkom”, istakao je Milić, koji je gradonačelnik Brčkog.

On je naglasio da se nakon zvanične objave rezultata treba što prije okrenuti aktivnostima na lokalnom nivou, a SNSD, kao najjača srpska stranka u Brčkom, preuzeće na sebe odgovornost da radi na prevazilaženju svih razlika i uspostavljanju što šireg jedinstva Srba na ovom području, za šta će imati maksimalnu podršku i od novog srpskog člana Predsjedništva BiH, kao i novog predsjednika Republike i Vlade Srpske.

Prema podacima Izbornog štaba SNSD-a, liste i kandidati SNSD-a i Koalicije “Pod zastavom Srpske” odnijeli su ubjedljivu pobjedu na izborima u Brčkom.

 

 

Izvor: www.srna.rs

Pin It