Novo šetalište i teretanu na otvorenom u Gornjem Rahiću

Sa ciljem da mlade ljude aktivira na pozitivan način i pruži alternativu svim nasilnim oblicima ponašanja  Međunarodna organizacija za migracije  u okviru svoje inicijative i uz finansijsku pomoć USAID-a  podržala je  projekat za teretanu na otvorenom kao i šetalište za mlade u Gornjem Rahiću.

U projekat za novo šetalište i teretanu na otvorenom uloženo je oko 30.000 konvertibilnih maraka.

“Projekat je finansirao USAID a  u nadležnost Mjesne zajednice Gornji Rahić spada održavanje” rekao je Mirza Mešanović, predsjednik Mjesne zajednice Gornji Rahić.

“Cilj samog projekta je aktiviranje mladih ljudi iz Gornjeg Rahića i okolnih mjesta da se oko pozitivnih stvari, oko sporta, angažuju i učestvuju tako i u samim promjenama u društvu” rekla je Antonija Maleš-Pljevljak, predstavnica Međunarodne Organizacije za Migracije (IOM).

Mještani Gornjeg Rahića kao najmnogoljudnije mjesne zajednice u Brčkom smatraju da je ovo jako pozitivna stvar za njih.

“Veliki plus za našu mjesnu zajednicu je teretana na otvorenom koja je i prilika nama mladima da se više posvetimo sportu” rekao je Bilal Ribić.

“Kao roditelj mogu da kažem da je ovo dobro  za djecu. Ima zanimljivih stvari koje oni mogu da koriste, a dobro je i za nas ostale građane jer i mi možemo da se prošetamo i relaksiramo ovdje” zaključio je Mirza Mešanović, predsjednik Mjesne zajednice Gornji Rahić.

 

 

Izvor: BDC TV

Pin It