Uhapšeni pljačkaši benzinske pumpe u Brčkom

Dana 03.12.2018. godine, oko 04,35 sati, Policiji je prijavljeno da je nad radnikom benzinske pumpe (na putnom pravcu Brčko – Cerik), od strane dva nepoznata lica izvršeno krivično djelo “Razbojništvo”.

Odmah po saznanju, na mjesto događaja izašli su policijski službenici koji su potvrdili navode prijave, te prikupili informacije da su u prostorije pumpe ušla dva maskirana lica i uz prijetnju vatrenim oružjem (najvjerovatnije pištoljem) od radnika otuđili novac, i tom prilikom ga fizički napali nanijevši mu teške tjelesne povrede, koje su kvalifikovane od strane ljekara u Zdravstvenom centru Brčko.

S obzirom da je utvrđeno da postoje osnovi sumnje da je izvršeno krivično djelo “Razbojništvo” iz člana 283. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, na mjestu događaja izvršen je uviđaj, a o svemu je upoznat dežurni tužilac Tužilaštva Brčko distrikta BiH. Od strane policijskih službenika preduzete su intenzivne mjere i radnje na pronalasku izvršilaca ovog krivičnog djela i otuđenog novca.

Nakon preduzetih kriminalističko-taktičko-tehničkih mjera i radnji, policijski službenici su, tokom jučerašnjeg dana prikupili dokaze i identifikovali dva lica za koja postoje osnovi sumnje da su izvršila navedeno krivično djelo.

Preduzimanjem radnji, utvrđeno je da se radi o licima sa inicijalima S.T. rođen 1984. godine i B.Č. rođen 1995. godine, oba sa područja Brčkog, koji su pronađeni i lišeni slobode.

Nad istima je u Policiji Brčko distrikta Brčko distrikta BiH izvršena kriminalistička obrada te će, tokom današnjeg dana, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu ¨Razbojništvo¨ iz člana 283. stav 2. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH1, biti predati Tužilaštvu Brčko distrikta BiH radi daljeg krivično-pravnog procesuiranja.

 

Izvor: Radio BD BiH

Pin It
Print Friendly, PDF & Email