Odbojkaši brčanske „Mladosti“ u osmini finala CEV KUPa

U drugoj utakmici šesnaestine finala CEV KUPa, koja je odigrana sinoć u dvorani Gimnazije pred blizu hiljadu posjetilaca, odbojkaši aktuelnog prvaka BiH su zasluženo pobijedili holandskog vicešampiona, ekipu „Orion Doetinchem“ rezultatom 3:1 ( 20:25, 25:21, 27:25 i 25:18).

Odbojkaši trenera Branka Mišića, potrošili su prvi set na uštimavanje i zagrijavanje publike pa su Holanđani ubilježili set nade za revanš. Međutim, u drugom setu Brčaci su podigli temperaturu, podigli publiku, pobijedili 25:21, izjednačili na 1:1 i smanjili hod ka osmini finala samo na jedan set koji je i osvojen 27:25. Na poslednjem servisu trećeg seta sve je proključalo u dvorani jer osvajanje tog seta značilo je dovoljno za bh-predstavnika u CEV KUPu za prolaz u osminu finala.

Sa 25 osvojenih poena, Nemanja Božić, korektor „Mladosti“ ponovio je i u Brčkom efikasnost iz gostujućeg meča u Holandiji. Publika je vidjela kvalitetnu odbojku i prava je šteta što se nije pojavio sponzor za tv-prenos ovog sportskog događaja u kome su mogli uživati i gledaoci kraj tv-ekrana.

Za šampionski tim „Mladosti“ igrali su: Mlađan Lukić, Anto Oršolić,Eldar Trakić, Jovan Ćendić, Radoslav Janjić, Almir Čolo, Azur Eminović, Saša Zimonjić, Žarko Kisić, Tihomir Gajić, Andrija Divljan, Nemanja Božić, Niša Tanić, Arman Ćirić i Aladin Tokić

 

Foto: SDT/Stjepan Bogutovac

Izvor: Radio BD BiH

Pin It
Print Friendly, PDF & Email