JP “Komunalno” uspjelo kupiti nekoliko kamiona za odvoz smeća

Nakon višemjesečnog zastoja, zbog uloženih žalbi na objavljene javne pozive, JP Komunalno Brčko je, tokom prošlog mjeseca, uspjelo kupiti nekoliko kamiona kojima se  vrši odvoz otpada sa područja Distrikta.

“Ispoštovali smo sve procedure i kupili četiri od planiranih sedam autosmećara koje su  nam neophodne da obavljamo redovan odvoz otpada u prvoj smjeni od svih kupaca na području Distrikta”, istakla je Jelena Lugonja, asistent direktora u ovom preduzeću.

Skupština Brčko distrikta je, kao osnivač ovog javnog preduzeća, prošle godine komunalnom preduzeću odobrila grant sredstva u iznosu od 1.200.000 KM za kupovinu  specijalnizovanih vozila za rad .

JP Komunalno Brčko je, u oktobru mjesecu, prošle godine došlo u nezavidnu situaciju jer je zbog isteka ugovora po operativnom lizingu ostalo bez gotovo svih vozila kojima se odvozi smeće od stanovnika Brčko Distrikta.

Iako je novac za nabavku novih kamiona bio obezbijeđen i javni pozivi za kupovinu raspisani, administrativne procedure i žalbe su ovaj cijeli proces doveli u pitanje, a samu uslugu odvoza smeća dodatno zakomplikovali.

 

 

Izvor: Radio BDBiH

 

Pin It
Print Friendly, PDF & Email