Javni poziv za dodjelu stipendija Fondacije porodice Bećirević

Fondacija porodice Bećirević dodjeljuje šest (6) stipendija za studente I, II i III  ciklusa na grupacijama medicinskih, tehničkih, prirodno-matematičkih i biotehničkih i humanističkih nauka. Iznos stipendije je 200,00 KM mjesečno ili 2000,00 KM za jednu akademsku godinu. Javni poziv i obrazac zahtjeva se može preuzeti na web stranici brčanskog Preporoda (na linku) ili lično u Domu Islahijeta svakim radnim danom.

Prema riječima predsjednice Fondacije doktorice Samre Karamujić ovo je konkretizacija aktivnosti u izvršavanju oporuke Marije i Esme Bećirević koje su za svrhe kulture i obrazovanja učinile najvrjedniji poklon u novijoj brčanskoj historiji. Vjerujem da će Brčanke i Brčaci, ma gdje bili, prepoznati značaj plemenite ideje pomaganja obrazovanja mladih sa posebnom brigom o studentima slabijeg imovnog stanja, zaključuje Karamujić.

Upravni odbor Fondacije se već ranije opredijelio da pozove sve zaposlene u Brčkom da izdvajanjem od 0,5 posto od plaće na mjesečnom nivou učestvuju u stipendiranju studenata. Za sada se na taj način Fondaciji priključilo blizu 100 zaposlenih a bilo je i uplata u većem iznosu od strane fizičkih lica. 

 

--
BZK "Preporod" Brčko distrikt BiH

Islahijet 3, 76120, Brčko distrikt BiH

Kontakt telefon: 049/230-120

Web adresa: http://preporod-brcko.ba/

 

 

 

Pin It
Print Friendly, PDF & Email