Forum građana Brčko Distrikta kandidovao projekt “Jačanje uloge mjesnih zajednica

U prostorijama mjesne zajednice “Bijeljinska cesta” u Brčkom sinoć je održan “Forum građana Brčko distrikta BiH”, na kojem je predstavljen Javni poziv za podnošenje prijedloga projekata u okviru projekta UNDP-a BiH: „Jačanje uloge mjesnih zajednica (MZ) u Bosni i Hercegovini“ .

Na Forumu je organizovana i diskusija u sklopu koje su građani bili u prilici da iznosu svoje prijedloge ali i prioritete lokalne zajednice iz koje dolaze, koji bi mogli biti finansirani sredstvima iz ovog razvojnog programa. Žiko Novaković predsjednik MZ Bijeljinska cesta je istakao da će ovo naselje kandidovati projekte polaganja tartan podloge na odbojkaškom igralištu i izgradnje mini tribina, ograđivanja dječijeg igrališta te uređenje fasada na zgradama.

Milijana Simić je u ime više mjesnih zajednica predložila da sredstvima iz ovog projekta bude finansirano otvaranje škole za trudnice.

Anica Radić Savić šef Pododjela za podršku mjesnim zajednicama i nevladinim organizacijama ističe da projekat predviđa da 70 posto sredstava obezbjeđuje UNDP dok bi ostatak sufinasirala Vlada Brčko distrikta.

Cilj ovog Javnog poziva je podrška realizaciji prioriteta i inicijativa na lokalnom nivou koji imaju za cilj poboljšanje javnih usluga i kvaliteta života građana u lokalnim sredinama.

U Pododjelu za podršku mjesnim zajednicma i nevladinim organizacijama očekuju da će dalja procedura oko podnošenja aplikacije i odobravanja sredstava za izabrani projekat biti riješena u veoma kratkom roku.

 

 

Izvor: Radio BDBiH

 

Pin It
Print Friendly, PDF & Email