Brčanska književnica Jasemina Ademović nagrađena na Međunarodnom festivalu poezije u Beogradu

Istaknuta brčanska književnica Jasemina Jasna Ademović učestvovala je na Međunarodnom festivalu poezije, kao jedan od uvrštenih autora u pjesničkoj zbirci “Božanstvena ženo 2019”.

U Beogradu su joj uručili nagradu za objavljeno pjesničko djelo, kao i priznanje za učešće na Međunarodnom pjesničkom festivalu.

Festival je svjetskog karaktera i održava se jednom godišnje u organizaciji Curtular Center “Mesopotamia” Belgrade. Svake godine u ovoj manifestaciji učestvuje oko stotinu istaknutih književnih stvaralaca iz cijeloga svijeta.

Jasemina Ademović je predstavila svoju poeziju sa kojom je zastupljena u zborniku, pritom je predsjednik iračkog Kulturnog centra “Mesopotamija” u Srbiji , Sabah Al-Zubeidi, Jasemini uručio zbornik i zahvalnicu.

Potom je uslijedio susret sa iračkim ambasadorom, njegovom ekselencijom, Fahri Al-Isa. Bilo je to ugodno druženje s brojnim pjesnicima iz brojnih zemalja Evrope i arapskoga svijeta.

Također, Jasna Ademović je predstavila svoje stihove i na Sajmu knjige u Novom Sadu i tom prilikom  uručeno joj je simbolično priznanje: “Pasoš državljanina Pjesničke Republike”, u izdanju Banatski kulturni centar Novo Miloševo.

 

Izvor: BDC TV

 

Pin It