Dvije trećine objekata na Arizoni izgorjelo

Vatrogasne ekipe još uvijek se nalaze na pijaci Arizona na području Opštine Gradačac i gase požar na nekoliko dijelova pijace koju je noćas zahvatio veliki požar

Kako javlja portal "Klix.ba" u neposrednoj blizini uništenog dijela pijace nalaze se pijačni trgovci koji s nevjericom posmatraju svoje uništene štandove i objekte koji se nalaze u ovom kompleksu.

Rijetki od njih su rasploženi za razgovor nakon nesreće koja ih je zadesila.

"Ne možemo vjerovati da nas je ovo zadesilo. Od prodaje na pijaci sam prehranjivao porodicu, a sada je sve pretvoreno u pepeo. Još uvijek nam niko ništa ne govori, policija nam ne dozvoljava prilazak uništenom dijelu kako bismo vidjeli da li je išta ostalo od onoga što smo imali", rekao je jedan od pijačnih trgovaca pomenutom portalu.

Pripadnici gradačačke policije osiguravaju dio pijace Arizona koji je oko tri sata iza ponoći zahvatio veliki požar, a na terenu su i članovi vatrogasnih ekipa koji pokušavaju ugasiti vatru na nekoliko lokaliteta.

"Dojavu smo dobili 3.17 sati i proslijedili smo je kolegama u Brčkom i Gradačcu. Dvije trećine objekata je izgorjelo i šteta će sigurno biti velika. Velika je površina uništenih objekata. Vatra je u najvećoj mjeri ugašena i kolege dežuraju sa dva vozila, jer se dešava da se negdje upale veće grede", priča za "Faktor" vatrogasac iz Srebrenika Nihad Delić, koji je tokom noći gasio vatru.

Na pijacu Arizona poslana je jedinica specijalne policije da bi spriječila ulazak na požarište, potvrdio je za pomenuti portal, dežurni kantonalni tužilac Dževad Ćejvanović.

"Na mjestu događaja je policija i vatrogasci, jer još uvijek to mjesto nije sigurno. Postoji opasnost od isparenja. Šteta će sigurno biti milionska. Uviđaj će obaviti pripadnici odjela kriminalističke policije MUP-a Tuzlanskog kantona, zajedno sa vještacima elektro i protivpožarne struke, uz nadzor Tužilaštva TK. Tek trebamo vidjeti kada ćemo početi s uviđajem, moramo sačekati da sve bude sigurno", rekao je Ćejvanović.

On je istakao da je sreća da u požaru, prema informacijama MUP-a TK i policajaca iz Gradačca, niko nije poginuo.

"Tek popodne napravit ćemo procjenu hoćemo li početi s uviđajem, još vatra pomalo tinja, prisutna su i isparenja. Nije sigurno ni za nas, a ni za vlasnike štandova. Razumljivo je da ljudi žele da spase nešto od svoje imovine, ali pri tome rizikuju vlastiti život i zbog toga specijalna policija dežura na požarištu", rekao je tužilac Ćejvanović.

 

Agencije

Pin It
Print Friendly, PDF & Email