Brčanska JU Gimnazija „Vaso Pelagić“ obilježava Dan škole

Brčanska JU Gimnazija „Vaso Pelagić“ Dan škole, koji se inače obilježava 22. aprila, ove godine će se zbog predstojećih praznika obilježiti nešto ranije.

Obilježavanje je započelo danas, kako je rekla direktorica ove škole Amela Helać, prezentacijom rada sekcija u školi, dok će poslijepodne u Domu kulture biti održana promocija zbornika učeničkih radova „Trag..iz školskih klupa“, a zatim i predstava “Kućni savjet“ po tekstu učenice Teodore Vuković.

Profesor bosanskog jezika i književnosti i voditelj literarne sekcije u Gimnaziji Sanela Fejzić, istakla je da je ovogodišnji zbornik učeničkih radova treći u nizu, da je sastavljen iz dva dijela i sadrži izabrane radove 46 učenika.

Pored nabrojanih aktivnosti, u naredna dva dana biće organizovano i niz međuškolskih sportskih takmičenja, kao i onih iz stranih jezika, te školska priredba kao centralna svačanost koja će se održati u srijedu sa početkom u 11 sati i 30 minuta.

Profesor njemačkog jezika Tanja Pavlović koja je i koordinator školske priredbe naglasila je da su program, odnosno tačke, gimnazijalci pripremili na svim jezicima koje izučavaju, te da priredba ima temu „Ti biraš svoj put“,što je ustvari naslov filma koji je izradila filmska sekcija ove škole.

Budući da je Gimnaziji škola u kojoj postoji mogućnost pohađanja posebnog Programa za intezivno učenje njemačkog jezika, u sklopu obilježavanja Dana škole biće organizovan i njemački kutak gdje će, između ostalog, kroz info plakate koji su radili učenici koji pohađaju DSD nastavu, biti predstavljeni njemački izumi, a posjetitelji će moći probati i filter kafu koja je također njemački izum.

 

Izvor: Radio Brčko

Pin It
Print Friendly, PDF & Email