Najgore tek dolazi! Past će i do 40 litara kiše po metru kvadratnom

U većem dijelu Bosne i dalje se očekuju maksimalne padavini I to u centralnim, sjeverozapadnim i djelimično sjeveroistočnim predjelima. Kako najavljuju iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH tek od srijede pa do kraja sedmice intenzitet padavina slabi.

 

Akumuliriana količina padavina za narednih pet dana u centralnim, sjevernim i sjeverozapadnim područjima Bosne između 80 i 150, lokalno i do 180 l/m2. U ostatku zemlje uglavnom između 30 i 70 l/m2 u narednih 5 dana”, stoji u upozorenju FHMZ-a

“Glavnina padavina prije podne, a u drugoj polovini dana slabljenje i prestanak padavina. U Hercegovini slabija kiša ili lokalni pljuskovi. U Bosni se prognozira uglavnom između 10 i 30 litara kiše po metru kvadratnom. U Krajini, sjeveru i sjeveroistoku lokalno i do 40 litara. Na planinama će padati i snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Temperatura zraka većinom između 4 i 10°C. Na jugu zemlje jutarnja temperatura od 8 do 13°C, a najviša dnevna između 15 i 20°C”, dodaju iz Zavoda.

 

Izvor: freshpress.info

 

 

 

Pin It
Print Friendly, PDF & Email