Pretres preduzeća “Laser” u okviru istrage paljenja vikendice šefa Jedinice kriminalističke policije

Policija Brčko Distrikta počela je u danas popodne (petak, 14. juna) pretres u prostorijama preduzeća “Laser” u okviru istrage koja je povezana sa nedavnom paljevinom vikendice šefa Jedinice kriminalističke policije.

Kako nezvanično saznaje HIT televizija, policija je tokom pretresa izuzela jedno putničko vozilo, međutim još nema informacija o eventualnim hapšenjima, pošto je pretres u toku.

Šef Policije distrikta Brčko Goran Pisić danas je najavio da policijski službenici nastavljaju aktivnosti na pribavljanju dokaza o izvršenju ovog krivičnog djela.

On je potvrdio da su veče prije slobode lišena dva lica za koja se sumnja da su direktno povezana sa paljevinom vikendice u Gornjem Zoviku.

Prema njegovim riječima, policijski službenici su prethodne večeri priveli i ispitali više lica na okolnosti ovog slučaja, ali su svi nakon toga pušteni, osim dvojice.

Nakon upućivanja više prijetnji i ucjena vlasniku vikendice, čiji inicijali su M.A. zbog obavljanja konkretnih poslova na suzbijanju kriminaliteta, nepoznata lica zapalila su mu u noći između 6. i 7. juna vikendicu u Gornjem Zoviku koja je potpuno uništena.

      Izvor: (rtvhit.com)

 

 

Pin It
Print Friendly, PDF & Email