Urušavanja kolovoza u ulici Branislava Nušića kod Četvrte osnovne škole

Saobraćaj u ulici Branislava Nušića kod Četvrte osnovne škole od juče je bio djelimično obustavljen zbog urušavanja kolovoza na jednom njenom dijelu te je prijetila opasnost da dođe do oštećenja vozila. Iako se od jutros pristupilo hitnoj sanaciji na tom lokalitetu vrlo brzo će započeti rekonstrukcija kompletne ulice uz zamjenu svih postojećih instalacija i kolovozne trake.

S obzirom da se ovi radovi nalaze u nadležnosti dva odjeljenja u Vladi Odjeljenje za komunalne poslove zaključilo je ugovor sa izvođačem radova na zamjeni kanalizacione i vodovodne mreže te bi radovi na ovom projektu trebali započeti u augustu mjesecu istakao je Zoran Bulatović  šef resornog odjeljenja.

Za  ove  poslove  predviđena su sredstva od 290 hiljada maraka te dodatnih 40 hiljada za instaliranje nove led ulične rasvjete.

Nakon završetka ovih radova Odjeljenje za javne poslove će sa odobranim izvođačima  izvršiti izgradnju nove oborinske  kanalizacije polaganje novog asfalta na kolovozu te uređenje trotoara sa obje strane ulice.

Radovi na rekonstrukciji ove ulice će trajati najmanje tri mjeseca

 

Izvor: Radio BDBiH

 

 

    Grad gradili tri godine dana,

    Tri godine sa trista majstora,

    Ne mogaše temelj podignuti.

 

 

 

Pin It
Print Friendly, PDF & Email