Zagađenje rijeke Brke dovelo do pomora riba

Na adresu naše redakcije pristiglo je pismo čitaoca iz Maoče koji tvrdi da je rijeka Brka zagađena nepoznatom materijom i da je u gornjem toku rijeke došlo do pomora ribe.

Naš čitalac nije htio stati pred kamere iz, kako kaže, bezbjednosnih razloga, ali nam je ustupio fotografije na kojima se jasno vide mrtve ribe.

''To je rijeka Brka, ali ove fotografije se nalaze na području Maoče do tzv. Gadafijevog mosta, radi lične bezbijednosti nisam voljan stati pred kamere, a vi ako mi ne vjerujete izađite na lice mjesta, jer se radi o ozbiljnom zagađenju rijeke u vidu koma i destilata voća'', napisao je čitalac.

Naša ekipa je odmah i izašla na lice mjesta i uvjerila se da je rijeka Brka u dijelu Maoče zaprljana tamnom bojom, koja zaista podsjeća na kom, mada nismo sigurni da bi upravo kom mogao biti štetan po vodeni svijet.

U Inspektoratu Brčko distrikta tvrde da nisu upoznati sa ovim događajem, te da na njihovu adresu do danas nije pristigla nikakva prijava.

U svakom slučaju, inspektori će narednih dana morati izaći na lice mjesta kako bi utvrdili o kakvoj materiji se radi i izvoru zagađenja.

 

Izvor: eBrcko

 

 

Pin It
Print Friendly, PDF & Email