Vlast nezainteresirana za uređenje kupališta na FICIBAJRU

Za završetak svih radova na uređenju kupališta na obali rijeke Save, na lokalitetu Ficibajr, potrebno je 25.000 maraka, rekao je predsjednik Ronilačko-spasilačkog kluba "Nemo" Neđo Mićić, jedan od inicijatora uređenja. Mićić je rekao novinarima da je neophodno uraditi prilaz kupalištu, gdje su radovi na uređenju zaustavljeni prošle godine, nakon što je na mjestu predviđenom za plažu posuto hiljadu metara kubnih riječnog pijeska.

"Skupštini Brčko distrikta predali smo projekat, ali odgovor još nismo dobili. Očekujemo da naš zahtjev bude pozitivno riješen", rekao je Mićić i napomenuo da su, osim njegovog kluba, pomoć na dosadašnjem uređenju pružili i članovi Kluba ekstremnog plivanja "Atos-Sava" i Udruženja građana "Iks centar".

Poslanik Socijalističke partije Zoran Kokanović, koji je i vlasnik firme koja je donirala riječni pijesak za plažu, izjavio je novinarima da zahtjev nije stigao i da će uređenje kupališta kandidovati kao tačku dnevnog reda na narednom skupštinskom zasjedanju.

"U skladu sa mogućnostima, lično ću pomoći dalje uređenje ne samo kupališta, nego i Sportsko-rekreativnog centra `Ficibajr`, jer je u posljednje dvije-tri godine taj dio grada zaživio. Rijeka Sava je veliki potencijal Brčko distrikta i nadam se da ćemo mi u Skupštini to prepoznati", rekao je Kokanović.

Prvo zasjedanje Skupštine Brčko distrikta, nakon ljetnje pauze, zakazano je za 13. septembar.

 

Izvor: (Srna)

 

 

Pin It
Print Friendly, PDF & Email