Vlada Distrikta Brčko ulazi u aranžman sa Studen & Co Holdingom

Vlada Brčko distrikta BiH odlučila je ući u aranžman sa kompanijom Studen & Co Holding GmbH koja je prije nekoliko mjeseci ponudila poslovnu inicijativu za "sveobuhvatno poboljšanje poslovnog ambijenta i standarda života u Brčko distriktu BiH".

Na jučerašnjoj sjednici Vlade Distrikta data je saglasnost gradonačelniku da potpiše memorandum o razumijevanju sa "Studen & Co Holding GmbH" u vezi sa ovom inicijativom.

Studen & Co Holding, najveći investitor u prehrambenu industriju Bosne i Hercegovine, predložio je da ulaganjem 500 miliona KM i otvaranjem 4.000 radnih mjesta ubrza rast i razvoj poslovnog ambijenta i kvalitet života građana u Brčkom ali i cijeloj regiji.

Dobro zamišljenim projektom razrađeni su načini kako da visokokvalitetni proizvodi i usluge nađu svoje mjesto u potencijalu kojim Brčko Distrikt raspolaže.

Njime su ubuhvaćeni i biznis planovi u turizmu, poljoprivrednoj proizvodnji, zabavi, infrastrukturi, te procesnoj industriji i logistici.

Ovu inicijativu portal Indikator.ba izabrao je za najbolji poslovni potez u junu ove godine u BiH, a u konkurenciji je i za konačni izbor najboljeg poteza u 2019. godini.

 

Izvor: indikator.ba

 

 

Pin It
Print Friendly, PDF & Email