Za predsjednika Sindikata integrisanog obrazovanja Brčko Distrikta izabran Mensura Mujkanovića

U organizaciji Sindikata Distrikta Brčko, u Brčkom  je danas  održana   Osnivačka skupština Sindikata integrisanog obrazovanja Distrikta na kojoj je izabrano rukovodstvo ovog  prvog Granskog sindikata koji će djelovati u okviru postojećeg  Sindikata Distrikta.

Za predsjednika Sindikata integrisanog obrazovanja Distrikta Izborna skupština  danas  je izabrala Mensura Mujkanovića  koji je ovom prilikom istakao da Sindikat Brčko distrikta ima legitimnost i reprezentativnost pa na taj način oni kao granski sindikat u okviru postojećeg sindikata mogu puno bolje i brže rješavati probleme, posebno u obrazovanju.

„Cilj osnivanja Sindikata integrisanog obrazovanja je da se na što brži način rješavaju problemi u obrazovanju, radno pravni status zaposlenih u obrazovanju kao što je Kolektivni ugovor“, pojasnio je Mujkanović.

Izbornoj skupštini prisustvovao je i Ramo Mujanović, predsjednik Predsjedništva Sindikata Distrikta koji je istako da je ovo prvi granski sindikat koji se osniva u okviru  i pod okriljem Sindikata Distrikta.

„Mislimo  da će na ovaj način biti brže i lakše rješavani problemi u branši i zbog toga im i dajemo punu podršku“, naglasio  je Mujanović.

Osnivačka skupština danas je izabrala sve organe granskog sindikata integrisanog obrazovanja, a za predsjednika Skupštine izabran je Igor Babić.

Prema podacima u obrazovanju Distrikta radi  više od 1000 zaposlenik  koji, ukoliko to odluče, sada  imaju priliku da se sindikalno organizuju   putem ovog sindikata koji će raditi kao dio Sindikata distrikta Brčko.

 

Izvor: RBDBiH

 

 

Pin It
Print Friendly, PDF & Email