Pregled značajnih bezbjednosnih događaja u periodu od 05.10.2019. godine do 07.10.2019.

KRIMINALITET:

- Dana 06.10.2019. godine oko 11,00 sati, Policiji se obratila građanka Brčkog i prijavila da je od strane nepoznatog lica ili više njih izvršena provala u stan njene majke u mjestu Prijedor, Brčko distrikt BiH. Odmah po zaprimanju prijave, na lice mjesta izašli su policijski službenici koji su prikupljali potrebna obavještenja i obavili uviđaj. Uviđajnim radnjama konstatovano je da je izvršena provala u stan i da je iz unutrašnjosti istog otuđena veš mašina. S obzirom da postoje osnovi sumnje da je počinjeno krivično djelo ”Teška krađa” iz člana 281.stav 1. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH-a, policijski službenici su preduzeli mjere i radnje na pronalasku izvršioca ovog krivičnog djela i otuđenog predmeta.

JAVNI RED I MIR:

- Pripadnici Policije su u navedenom vremenskom periodu obezbjedili sve vjerske, kulturne, sportske, tradicionalne i druge javne skupove koji su održani u distriktu i isti su protekli bezbjedno.

- Dana 06.10.2019. godine, zbog narušavanja javnog reda, pripadnici Policije su u skladu sa Zakonom o prekršajima Brčko distrikta BiH i Zakonom o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH, lišila slobode lice sa inicijalima R.K. rođen 1976. godine, a zbog počinjenih prekršaja iz člana 4 (drsko ponašanje) i člana 8 (Ometanje vršenja službenih poslova i zadataka). Protiv imenovanog, će biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka  Osnovnom sudu Brčko distirkta BiH.

SAOBRAĆAJ:

- U izvještajnom periodu pripadnici Policije su izvršili uviđaj u jednoj saobraćajnoj nezgodi. U ovoj saobraćajnoj nezgodi konstatovana je materijalna šteta.

- Tokom kontrole vozila i vozača u saobraćaju, pripadnici Policije su iz saobraćaja isključili trideset osam vozača i vozila, gdje je kod dvadeset sedam vozača, kontrolom, utvrđeno da vozilima upravljaju pod uticajem alkohola, u sedam slučajeva utvrđeno je da lica upravljaju vozilima prije sticanja prava na upravljanje, dok je u četiri slučaja utvrđeno da vozači upravljaju vozilima kojima je istekla važnost registracije.

 

                      Šef

Operativno komunikacijskog centra

              dr Halid Emkić

 

 

Pin It
Print Friendly, PDF & Email