Izgradnje Omladinskog kulturnog centra u Grčici

Danas je u Domu kulture Brčko u organizaciji vladinog Odjela za urbanizam održana javna prezentacija izmjene dijela regulacionog plana u MZ Grčica radi buduće izgradnje Omladinskog kulturnog centra u ovom brčanskom naselju koje broji oko 10.000 stanovnika.

Ivana Blagojević, arhiitekt u Vladinom Odjelu za urbanizam i jedan od učesnika prezentacije napomenula je da se konkretno radi o izmjeni dijela regulacionog plana dijela stambenog naselja Grčica u Brčko Distriktu BiH koji se odnosi na jedan manji obuhvat od dvije zemljišne parcele. Izmjenama postojećeg plana će se stvoriti uslovi za gradnju omladinskog centra i stambenog objekta.

„Nakon javne rasprave, ukoliko ne budemo imali većih primjedbi, dobijamo od donosioca izrade regulacionog plana prijedlog koji dalje ide na usvajanje u Vladu i Skupštinu Brčko Distrikta“, kazala je za Radio Brčko, Blagojević.

Nositelj aktivnosti je Institut za urbanizam, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske iz Banjaluke.

Boro Ristić, predsjednik UO MZ Grčica kazao je da je nakon višegodišnjih zajedničkih aktivnosti Vlade, Skupštine i organa MZ Grčica stvorena pretpostavka za izgradnju Omladinskog kulturnog centra u Grčici. Do sada je iz budžeta Distrikta obezbijeđeno preko 200.000 maraka, a Centar će imati oko 500 metara kvadratnih korisnog prostora.

Početak prve faze gradnje Omladinskog kulturnog centra u Grčici očekuje se u proljeće naredne godine.

 

 

 

Izvor: RBDBiH

 

 

Pin It
Print Friendly, PDF & Email