Zastupnici većine u brčanskom Parlamentu usaglasili neka od pitanja na kojima je „zapela“ prethodna sjednica

Zastupnici većine u brčanskom Parlamentu, na današnjem sastanku, čini se da su usaglasili neka od pitanja na kojima je „zapela“, prije petnaest dana prekinuta, sjednica Skupštine.

Prije svega, riječ je o raspodjeli dobiti iz JP „Putevi“ na infrastrukturne projekte. To je tačka na kojoj je prije petnaest dana zaustavljena 53. redovna sjednica, a tiče se raspodjele oko pet miliona maraka dobiti i to u infrastrukturne projekte.

„Uz moguće manje korekcije usaglašeno je da milion maraka ide na sanaciju mosta na Savi, nekoliko stotina hiljada maraka na okončanje poslova na zaobilaznici oko Brčkog, te da više od 600.000 maraka bude uloženo u rekonstrukciju četiri magistralna pravca na području Distrikta“, rekao je član parlamentarne većine, zastupnik PDP-a, Siniša Golić.

Osim toga, parlamentarna većina je spremna, na narednom redovnom zasjedanju, u proceduru prvog čitanja pustiti izmjene i dopune Zakona o budžetu Brčko Distrikta, uz vjerovatnu potrebu za održavanjem javnih rasprava o ovom vrlo važnom zakonu.

„Pored toga, u skupštinsku proceduru drugog čitanja, ulaze i izmjene i dopune Zakona o radu Distrikta, na koji su zastupnički klubovi uputili nekih četrdesetak amandmana, koji sada analizira Ekonomsko-socijalno vijeće, te brčanska Vlada, da bi za petnaestak dana bili ponovo vraćeni u parlament na konačno usvajanje“, istakao je predsjednik Zakonodavne skupštinske komisije, Ljubiša Lukić.

 

Izvor: RBDBiH

 

 

Pin It
Print Friendly, PDF & Email